torsdag 22 juli 2010

På tur med Lillgrabben

Idag åkte jag och Lillgrabben mot Vålådalen för att kombinera lunch och fiske. Molnen var otrevligt mörka i sydväst och de första regndropparna mötte oss i Undersåker. Som så många gånger förr klarnade det upp när vi passerat högsta punkten på Vålådalsvägen. Blå himmel och sol, men en rejäl blåst bäddade för myggfritt i varje fall. Vi åkte i min nya "Örinracer", en snart 20 år gammal Audi i fint skick, som inte kostade skjortan, om man säger så.

Första stopp blev Mellandalstjärn, en av Lillgrabbens favvoplatser. Eld gjordes upp och svartpannan åkte på. Dagens lunch bestod av en hämtpizza, med räkor. Varför måste det vara korv eller dylikt hela tiden ? Omväxling förnöjer. Och svartpannekaffe passar till allt.



Det tog inte många minuter innan pizzan var uppäten. Dags för fiske då. Vi gjorde några kast på några olika ställen, men inget hugg. Det är inte så viktigt när man har barn med sig på fisketur eller ut i naturen. Låt det ske på deras villkor och det viktiga är att de har kul, samtidigt som de tjuvlär sig lite saker. T ex hur man gör upp eld och släcker den.

På vägen hem svängde vi förbi Ån. Tanken var att göra några kast där också. Lagom till att vi kom fram täcktes solen av mörka moln och när jag gjorde det första kastet öppnade sig himlen och kort därefter dundrade åskan. Bara att gå tillbaka till bilen för hemfärd. Så här ser vattennivån ut idag i den nedre delen av Ån. Håckrennivån är upp till den branta klippan.



Prognosen för helgen ser bra ut. Mer öringjakt då.

1 kommentar:

Patrik sa...

Har gjort mängder av dessa turer genom åren med mina killar.
Sköna minnen att ha med sig och som man delar med barnen.
Mycket trevligt inlägg.

//Patrik